Amerikansk kladdkaka med smultäcke och non-stop
Hej på er! Hoppas att ni har en fin onsdag. För en massa år sedan var jag i USA för första gången och åt där en kladdkaka som jag kan drömma om fortfarande. Idag försökte jag mig på en egen variant av denna. Det är en amerikansk kladdkaka med smultäcke och non-stop, en härligt kladdig kaka med riktig chokladsmak och med crunch från smultäcket och non-stopen. En riktig höjdare!
För att baka amerikansk kladdkaka med smultäcke och non-stop behöver du (ca 15 st stora rutor):
Kladdkaka:
- 200 gram choklad
- 200 gram smör
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- En nypa salt
Smultäcke:
- 100 gram smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- En nypa salt
- Non-stop godisar
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader, klä en form ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
Börja med kladdkakan. Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme. Blanda samman ägg och strösocker. Tillsätt vaniljsocker, kakao, vetemjöl och salt och rör till en tjock smet. Tillsätt till sist chokladblandningen och rör om. Häll smeten i formen.
Gör smultäcket genom att mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare. Smula på degen ovanpå kladdkakan. Varva smulor med non-stop godisar.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.