Långpanna,  Mjuka kakor,  Paj

Blåbär- och vaniljpajkaka

Blåbär- och vaniljpajkaka är för dig som gillar när det söta möter det syrliga och när det mjuka möter det krispiga. Den är för dig som tycker att blåbär är fantastiskt gott och för dig som vill imponera på fikagästerna utan att för den delen stått flera timmar i köket.

Blåbär- och vaniljpajkaka
Vill du hellre baka smulpajskaka? Klicka här!

För att baka blåbär- och vaniljpajkaka behöver du:

Kakan:

  • 250 gram smör, rumstempererat
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Fyllning:

  • 2,5 dl créme fraiche
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 gram blåbär (frysta eller färska)

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form med bakplåtspapper, ca 30 x 20 cm. Mixa samman alla ingredienser till kakan i en matberedare. Tryck ut hälften av degen i botten på formen. Spara resterande. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen förutom blåbären. Häll över kakan. Strö ut blåbären och toppa med smulor av kvarvarande kakdeg. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller till kakan fått en gyllenbrun färg. Låt svalna, gärna i kylskåpet över natten innan du skär upp kakan. Toppa med florsocker.

3.8/5 (13 Reviews)

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *