Kladdkakor,  Långpanna

Chocolate chip cookiekladdkaka med mjölkchokladfluff

Vad säger ni om jag säger seg chocolate chip cookies i långpanna, täckt med chokladig kladdkaka, toppad med mjölkchokladfluff och daim?! Här har jag kombinerat mitt bästa recept på cookies med mitt bästa recept på kladdkaka. Jag tror att ord är överflödigt för att beskriva denna chocolate chip cookiekladdkaka, ni bara måste baka den helt enkelt!

För att baka chocolate chip cookiekladdkaka med mjölkchokladfluff behöver du:

Chocolate chip cookie:

  • 100 gram smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 msk bakpulver
  • 2 dl mjölkchokladknappar
  • En nypa salt

Kladdkakan:

  • 3 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 gram smör
  • En nypa salt

Mjölkchokladfluff:

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 gram mjölkchoklad
  • 1 dubbeldaim

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Börja med kladdkakan. Smält smöret på låg värme. Blanda under tiden ihop ägg och socker. Rör i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i det smälta smöret. Ställ åt sidan.

Gör chocolate chookies genom att vispa ihop smöret med strösockret, farinsockret och vaniljsockret. Tillsätt äggen och vispa ihop. Tillsätt till sist vetemjöl, bakpulver och salt och vispa till smeten är väl blandad. Rör i chokladknapparna med hjälp av en slickepott.

Tryck ut kakdegen i botten av formen, till ett jämnt lager. Häll därefter på kladdkakesmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna helt.

Smält chokladen på låg värme. Vispa grädden hårt. Tillsätt den smälta chokladen i grädden och blanda väl. Bred på fluffet på den svala kakan och toppa med hackad daim. Skär upp i rutor.

Hoppas att det ska smaka!

4/5 (3 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *