No bake

Chokladbollsrulltårta

Är du som jag och inte kan få nog av chokladbollar?! Då är denna chokladbollsrulltårta något för dig! En blandning mellan ljus och mörk chokladbollssmet som rullats i pärlsocker. Ett säkert kort som uppskattas av såväl barn som vuxna!

Chokladbollsrulltårta med mörk och ljus chokladbollssmet rullad i pärlsocker.

För att baka chokladbollsrulltårta behöver du:

Mörk chokladbollssmet:

  • 200 gram smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 8 dl havregryn
  • 150 gram mjölkchoklad
  • 0,5 dl kaffe

Ljus chokladbolssmet:

  • 100 gram smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • 150 gram vit choklad
  • Pärlsocker att rulla i

Gör såhär: Smält dom båda chokladsorterna i varsin skål över ett vattenbad. Låt svalna något.

Blanda samman alla ingredienser till vardera smet i varsin skål. Lättast är att använda en gaffel för att få ihop smeten. När allt är väl blandat, tillsätt den smälta chokladen och rör om.

Bred ut vardera chokladbollssmet på varsitt bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på och kavla ut till två likadana rektanglar. Placera sedan den utkavlade ljusa chokladbollssmeten på den mörka. Rulla ihop längst med långsidan, tag hjälp av bakplåtspappret. Rulla sedan rulltårtan i pärlsocker.

Förvara i kylskåpet och tag fram 10 minuter innan servering.

4.3/5 (9 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *