Cheesecakes,  No bake,  Paj

Citronfudgepaj med vit choklad

Citronfudgepaj med vit choklad är en ny favorit här hemma. När syrligheten från citronen i denna paj möter sötman från chokladen, då dansar smaklökarna vill jag lova! Dessutom gör färskosten i fudgen att pajen blir krämigt god.

Citronfudgeppaj med vit choklad, dekorerad med maränger, strössel och lingonpulver.
Vill du hellre baka pannacottapaj med citron? Klicka här för att komma till receptet.

För att baka citronfudgepaj med vit choklad behöver du:

  • 1 paket digestivekex (400 gram)
  • 200 g smör
  • 200 gram vit choklad
  • 1 st citron, skal och saft
  • 1 dl sötad kondenserad mjölk
  • 2 msk smör
  • 150 gram färskost
  • En nypa salt

Till dekoration: Maränger, strössel, lingonpulver.

Gör såhär: Smält smöret. Smula sönder digestivekexen i matberedaren. Häll i smören och mixa samman. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Ställ kallt.

Smält chokladen över ett vattenbad. Rör i kondenserad mjölk, smör, salt och skal + saft från en citron, och rör tills allt är väl blandat. Ta av från vattenbadet, blanda i färskosten och vispa till en slät smet. Häll i fudgesmeten och låt stå kallt i minst 3 timmar eller till servering. Dekorera med maränger, lingonpulver och strössel.

3.8/5 (4 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *