Mjuka kakor

Hallonkaka med smultäcke

Sugen på en söt kaka med smak av vanilj, toppat med syrliga hallon och med frasig smuldeg på toppen?! Då är denna hallonkaka med smultäcke något för dig! När du inte kan bestämma dig om du vill ha paj eller kaka.

Hallonkaka med smultäcke.

För att baka hallonkaka med smultäcke behöver du (ca 24 st små bitar):

Kakan:

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram smör

Topping:

  • 5 dl hallon, färska eller frysta

Smuldeg:

  • 50 gram smör, rumstempererat
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • En nypa salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

  1. Kakan: Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smält smör och rör försiktigt om med en slickepott. Häll smeten i formen.
  2. Strö över hallon och tryck lätt ner i degen.
  3. Smuldegen: Mixa smör, strösocker, vetemjöl och salt i en matberedare till smulor. Smula över hallonen.

Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Skär i munsbitar.

3.8/5 (11 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *