Hallonmoussetårta med browniebotten och citronfrosting
Finns det något godare än kombinationen choklad och hallon? Lägg till citron och du har ett vinnande koncept! Denna hallonmoussetårta med browniebotten och citronfrosting är fantastiskt fräsch och god! Mums!
För att baka hallonmoussetårta med browniebotten och citronfrosting behöver du (ca 12 bitar):

Brownie:
- 225 gram smör
- 3,5 dl strösocker
- 2 dl kakao
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- En nypa salt
Hallonmousse:
- 2 dl vispgrädde
- 175 gram hallon
- 1 dl strösocker
- 1 citron, skalet
- 1,5 dl naturell yoghurt (3 % fett)
- 5 st gelatinblad (eller 1 tsk agar agar för vegetariskt)
Citronfrosting:
- 200 gram vit choklad
- 1 dl kondenserad mjölk
- 2 st citroner (saft från 2 och skal från 1)
- 2 msk smör
- 150 gram färskost

Gör såhär:
Brownien: Sätt ugnen på 160 grader. Klä en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret och rör tillsammans med socker, kakao, vaniljsocker och salt. Knäck i äggen, ett i taget, tills smeten än len. Rör till sist ner vetemjölet. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna helt, gärna över natten.
Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp hallonen och sila till en hallonpuré. Häll över ett par matskedar hallonpuré i kastrullen, tillsätt gelatinbladen och rör tills gelatinbladen smält. I resterande hallonpuré, tillsätt strösocker, citronskal och yoghurt. Vänd ner gelatinblandningen och låt svalna en aning. Vispa under tiden grädden lätt. Vänd försiktigt ner grädden i hallonblandningen. Häll moussen på browniebotten och låt stå i kylskåpet.
Citronfrostingen: Smält chokladen över ett vattenbad. Rör i kondenserad mjölk, smör, salt och citronskal och saft, och rör tills allt är väl blandat. Ta av från vattenbadet, blanda i färskosten och vispa till en slät smet. Häll frostingen på hallonmoussen. Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller till servering. Dekorera med maränger, hallon, hallonmousse i kupoler, vit choklad, frystorkade hallon, strössel och ätbara blommor.
Tips! Vill du ha raka, fina kanter rekommenderar jag att du använder tårtplast. Knäpp fast tårtplasten runt browniebottnen innan du häller på hallonmoussen. När tårtan är färdig, ställ in den i frysen i några timmar och ta bort tårtplasten när kanterna är lätt frysta. Låt tårtan tina långsamt i kylskåpet.