Långpanna,  Mjuka kakor

Hallonmums med vit choklad

Gillar du kärleksmums? Du kommer du älska dessa hallonmums med vit choklad. Det är helt enkelt en variant på den klassiska chokladkakan men med vit choklad och hallon. Drömgod!

Hand som håller i en rosa hallonmums

För att baka hallonmums med vit choklad behöver du:

Kakan:

  • 225 gram smör
  • 5 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 125 gram hallon (färska eller frysta spelar ingen roll)
  • En nypa salt

Glasyren:

  • 150 gram smör
  • 100 gram vit choklad
  • 2 dl hallon
  • 2 msk vaniljsocker
  • 7 dl florsocker
  • Kokosflingor

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna i bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, ca 5-10 minuter med elvisp eller i maskin. Smält smöret på låg värme. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Varva mjölblandningen och det smälta smöret ner i smeten. Häll upp smeten i formen. Tryck ner hallon ordentligt i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du häller på glasyren.

Smält smöret tillsammans med hallon i en kastrull. Grovhacka chokladen. Häll det varma smöret över chokladen och rör tills all chokladen smält. Sikta ner vaniljsocker och florsocker och rör tills glasyren är helt slät. Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingor.

3.9/5 (46 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *