Desserter

Key lime kräm med marinerade jordgubbar

Idag vill jag tipsa om en suveränt god efterrätt som tar max en kvart att slänga ihop, nämligen key lime kräm med marinerade jordgubbar. En fräsch och god sommardessert men som likväl piggar upp en grå onsdagskväll i mars. Drömgod!

Key lime kräm med marinerade jordgubbar i glas.

För att baka key lime kräm med marinerade jordgubbar behöver du (4 portioner):

  • 2 dl kondenserad mjölk
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk limesaft
  • 2 dl vispgrädde
  • Jordgubbar
  • 3 msk limesaft
  • 1 msk strösocker

Gör såhär: Skär jordgubbarna i små bitar. Blanda ihop limesaft och socker och häll över jordgubbarna. Ställ åt sidan.

Blanda ihop kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och vaniljsocker. Vispa grädden hårt. Vänd försiktigt ner grädden i blandningen. Låt stå svalt i ca 5 minuter så att krämen stelnar.

Servera gärna glas eller portionsburkar. Varva krämen med jordgubbarna.

3.5/5 (6 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *