Kladdkaka med mjölkchokladfrosting
Har du svårt att bestämma dig mellan olika dekorationer? Eller har du lite kvar i flera burkar strössel hemma i skåpet? Perfekt! Gör då denna kladdkaka med mjölkchokladfrosting och toppa med det som faller dig i smaken. En fröjd för både ögonen och smaklökarna!
För att baka kladdkaka med mjölkchokladfrosting behöver du:
Kladdkaka:
- 100 gram smör
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 nypa salt
- 3 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
Mjölkchokladfrosting:
- 100 gram mjölkchoklad
- 100 gram färskost
- 2 msk smör, rumstempererat
- 0,5 dl florsocker
Valfri dekoration: Strössel, godisar, bär, ätbara blommor eller annat.
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Knäpp fast ett bakplåtspapper i en springform, 24 cm i diameter. Smält smöret till kladdkakan. Häll över i en bunke och blanda i strösocker, vaniljsocker, kakao och salt med en slickepott. Knäck i äggen, ett i taget och blanda väl. Tillsätt vetemjölet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-13 minuter. Låt svalna helt.
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Vispa färskost, smör och florsocker till fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen. Bre ut mjölkchokladfrostingen på kladdkakan och ställ kallt.
När kakan svalnat helt och frostingen har satt sig skär du upp kakan i portionsbitar och dekorerar varje bit med någon fint.