Desserter,  No bake

Kokos- och passionsfruktspannacotta

Det bästa med pannacotta är att den går att variera i oändlighet efter smak och tycke. En av mina absoluta favoritsmaker är kokos och passionsfrukt. Syrligt, fräscht och lätt. Passar utmärkt som dessert efter till exempel thaimat. Mums!

Kokos- och passionsfruktpannacotta på tallrik serveras med kaksmulor och passionsfruktkärnor.

För att baka kokos- och passionfruktspannacotta behöver du:

Pannacotta (till 4 portioner):
2 dl kokosgrädde
2 dl kokosmjölk
0,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 st gelatinblad
4 st passionsfrukter

Dekoration:
Ett par ballerinakex eller liknande

Gör såhär: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela passionsfrukterna och sila fruktköttet så att du separerar kärnorna från juicen och ställ in kärnorna i kylskåpet. Blanda kokosgrädde, kokosmjölk, passionsfruktsjuice, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm under omrörning. När blandningen nästan kokar drar du den från plattan och tillsätter dom urkramade gelatinbladen. Häll upp i en silikonform och ställ kallt, minst 4-6 timmar.

När pannacottan har stelnat tar du ur den i formen och skär portionsbitar. Skölj kniven i varmt vatten mellan varven så får du fina, raka snitt.

Separera ballerinakexen. Krossa dom vita kexen för sig och dom mörka för sig. Dekorera pannacottan med kaksmulor och passionsfruktkärnor.

4.5/5 (2 Reviews)

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.