Maränger,  Småkakor

Lyxiga macarons med hallon

Salut! Idag drömmer jag mig bort till ett litet café i Frankrike. Tänk att få sitta i solen, dricka en kopp stark cappuccino och njuta av en macaron. Dessa lyxiga macarons med hallon är väldigt lika dom äkta, franska varianterna, och är absolut en av mina favoriter. Lite pilliga att göra men det är det värt!

Lyxiga macarons med hallon.

För att baka lyxiga macarons med hallon behöver du: (ca 24 st):

Macaronsen:

  • 70 g äggvita (2 st ägg)
  • 30 g strösocker
  • 70 g + 90 g florsocker
  • 90 g mandelmjöl
  • Ett par droppar rosa pastafärg

Hallonkräm:

  • 80 g hallon, frysta går utmärkt
  • 15 g citronsaft
  • 45 g strösocker
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 50 g + 100 g smör

Gör såhär:

Börja med hallonkrämen. Koka upp hallonen och sila bort kärnorna. Koka upp hallonpurén tillsammans med citronsaft och strösocker. Tillsätt äggen och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt 50 gram smör. Förvara i kylskåpet tills krämen svalnat.

Gör macaronsen genom att vispa upp äggvitan till ett vitt skum. Tillsätt strösocker och 70 gram florsocker och vispa i ca 3 minuter. Sikta ner mandelmjölet och resten av florsockret, använd en fintrådig sil. Tillsätt ett par droppar pasta färg och rör med hjälp av en slickepott tills allt är väl blandat. Spritsa ut smeten på en oljad macaronmatta eller på ett bakplåtspapper. Slå ugnsplåten i bordet en gång och låt vila i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader och grädda macaronsen mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna helt.

Vispa ihop hallonkrämen med resten av smöret. Spritsa ut hallonkrämen på en upp-och-nedvänd macaron och lägg därefter på ett lock.

Förvara i kylskåpet. Macaronsen håller i kylen i ca 2 veckor.

5/5 (2 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *