Desserter,  Paj

Nötkolapaj med choklad och vispad hallonpannacotta

Kombinationen mellan kola, choklad och hallon är oslagbar – med denna nötkolapaj med choklad och vispad hallonpannacotta kommer du göra alla dessertälskare nöjda kan jag lova. Varför inte servera denna efter påskbordet?

Nötkolapaj med choklad och vispad hallonpannacotta

För att baka nötkolapaj med choklad och vispad hallonpannacotta behöver du:

Hallonpannacotta:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon
  • 1 msk strösocker
  • 3 st gelatinblad

Pajskal:

  • 125 gram smör, rumstempererat
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • 1-2 msk iskallt vatten
  • En nypa salt

Nötkolafyllningen:

  • 125 gram smör
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 gram hasselnötter
  • En stor nypa salt
  • 2 st ägg

Gör såhär:

  1. Hallonpannacotta: Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde, hallon och strösocker. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i gräddblandningen. Dra från plattan och mixa med en stavmixer. Ställ kallt och låt stelna helt.
  2. Pajskal: Mixa samman alla ingredienser i en matberedare. Tryck ut pajdegen i en pajform. Låt stå i frysen under tiden du förbereder fyllningen.
  3. Fyllning: Smält smöret och tillsätt sirap och vetemjöl. Koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Tillsätt hasselnötter och salt och dra från plattan. Knäck till sist i äggen, ett i taget, under konstant omrörning.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt.
  5. Vispa upp pannacottan. Spritsa på pajen. Dekorera med maränger och citronmeliss.
5/5 (1 Betyg)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *