Nötkrokantglass med havreflarnkrisp
Denna superenkla och supergoda nötkrokantglass med havreflarnkrisp är en perfekt efterrätt under våra varmare årstider. Idag skiner solen över Göteborg och termometern visar 18 grader, vilket vi tänkte fira med grillade hamburgare och denna smarriga glass till efterrätt.
För att baka nötkrokantglass med havreflarnkrisp behöver du:
Glassen:
- 1 burk sötad kondenserad mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl nötkrokant
Havreflarn:
- 75 gram smör
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 msk mjölk
- 2 msk ljus sirap
- 1 krm bakpulver
Gör såhär: Blanda kondenserad mjölk med nötkrokant, spara lite till dekoration. Vispa grädden. Blanda försiktigt samman. Klä en form med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Frys i minst 6 timmar.
Gör havreflarnen genom att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda samman med övriga ingredienser. Klicka ut teskedsvis på ett bakplåtspapper, se till att det finns ordentligt med plats mellan kakorna eftersom som smälter ut i ugnen. Grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna på plåten.
Ta fram glassen cirka 10 minuter innan servering. Toppa med den sista nötkrokanten och smulade havreflarn. Servera glassen tillsammans med ett havreflarn.