Långpanna

Nougatbiskvier med daim i långpanna

Nougatbiskvier med daim i långpanna är en riktig favorit när man ska baka lyxigt fika till många. Många drar sig annars för att baka biskvier just för att det är så pilligt och tidskrävande – i långpanna är det tvärt om! Snabbt, enkelt och himmelskt gott! Ni har sett den förut. Här är min variant.

För att baka nougatbiskvier med daim i långpanna behöver du:

  • 500 gram mandelmassa
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker

Fyllningen:

  • 250 gram smör, rumstempererat
  • 100 gram choklad med daimkross
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st äggulor

Toppingen:

  • 200 gram mjölkchoklad
  • 1 st dubbeldaim

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda ihop med äggvitor och socker till en slät massa. Tryck ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt.

Smält chokladen till fyllningen över ett vattenbad. Vispa ihop med smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor. Bred ut över kakan och låt svalna.

Smält chokladen till toppingen över ett vattenbad. Bred ut i ett jämnt lager över kakan. Grovhacka dammen och strö över. Låt chokladen stelna. När chokladen stelnat litegrann, men inte helt, skär du kakan i fyrkantiga bitar.

4.3/5 (9 Reviews)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *