Healthy monday,  Paj

Nyttig smulpaj med hallon, rabarber och kokos

Nyttig smulpaj med hallon, rabarber och kokos – är det möjligt tänker ni? Det är nästan för bra för att vara sant men denna smulpaj är ett lättare alternativ till vanilj smulpaj, och minst lika god! Den passar både till dig som är glutenintolerant och till dig som undviker tillsatt socker. Är det healthy monday så är det!

Nyttig smulpaj med hallon, rabarber och kokos

För att baka nyttig smulpaj med hallon, rabarber och kokos (2 portioner) behöver du:

  • 100 gram hallon
  • 100 gram rabarber
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk sötströ (stevia)
  • 1 krm vaniljpulver

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg hallon och rabarber i en ugnssäker form så att det täcker botten. Mixa samman smör, kokosflingor, mandelmjöl, sötströ och vaniljpulver i en matberedare. Smula degen över bären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Servera som den är eller med en klick vaniljkvarg.

4.5/5 (2 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *