Paj

Rabarberpannacottapaj

Rabarbersäsongen är full gång och jag har börjat få upp dom första rabarbern i trädgården här hemma. Rabarber växer som ogräs hemma hos oss, men jag är den sista som klagar. Och visst, rabarberpaj i all ära, men denna rabarberpannacottapaj är så god att jag inte vet vart jag ska börja.

Rabarberpannacottapaj.

För att baka rabarberpannacottapaj behöver du:

Pajdeg:

  • 125 gram smör, rumstempererat
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk iskallt vatten

Rabarberpannacotta:

  • 500 gram rabarber
  • 0,5 dl limejuice
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st gelatinblad
  • Pastafärg (valfritt)

Gör såhär: Mixa samman samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare. Klä in i plastfolie och låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i pajformen och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.

Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp rabarber, limejuice och socker och låt sjuda till rabarberna är mosade. Sila rabarberkompotten. Häll tillbaka vätskan i kastrullen, tillsätt vispgrädde och gelatin. Värm till gelatinbladen smält, men var försiktigt så att det inte kokar.

Låt pannacottan svalna en aning men rör kontinuerligt så att panacottan inte sätter sig. Tillsätt eventuell pastafärg. Jag valde att färga en liten del av pannacottan med en lila färg som jag som sedan använde för att göra mönster med. Häll pannacottan i pajskalet och förvara i kylskåpet tills pannacottan stelnat. Jag valde att ringla på den färgade pannacottan när den andra stelnat litegrann, och drog sedan med en gaffel i cirklar för fint mönster.

Dekorera med t.ex. rabarber, hallon, maränger och citronmeliss. Servera som den är eller med en klick vaniljglass!

5/5 (2 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *