Tarteletter med geléhallonpannacotta
Har du geléhallon över sedan alla hjärtans dag? Eller har du hittat billiga förpackningar på rea i butiken efter den stora kärleksdagen? Passa då på att göra dessa supersmarriga tarteletter med geléhallonpannacotta. Perfekta att avnjuta tillsammans med en kopp te och någon du tycker om!
För att baka tarteletter med geléhallonpannacotta behöver du (ca 10 st):
Tarteletterna:
- 75 gram smör, rumstempererat
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl florsocker
- 1 st äggula
- 1 msk iskallt vatten
Pannacottan:
- 1,5 dl vispgrädde
- 15 st gelehallon + eventuellt fler till dekoration
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in en kopp med kallt vatten i frysen. Mixa samman smör, vetemjöl och florsocker i matberedaren. Tillsätt äggulan och vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen, ca 0,5 cm tunn. Tryck i degen i formar av metall. Ställ kallt i ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.
Gör under tiden pannacottan genom att värma grädden så att den nästan kokar. Dra kastrullen av plattan och tillsätt geléhallonen. Rör till en slät smet. Häll upp pannacottan i tarteletterna och låt stelna i kylskåpet i ca 3 timmar. Dekorera med geléhallon och servera!