Vita chokladbollar med jordgubbsmitt
Vita chokladbollar med jordgubbsmitt – SÅ goda! Chokladbollar med vit choklad istället för kakao, med en inbakad jordgubbe. Ja, ni hör ju, mums!

RECEPT: Vita chokladbollar med jordgubbsmitt
100 g vit choklad
100 g smör, rumstempererat
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
10 st jordgubbar
Kokosflingor
Och/eller strössel
- Skölj och snoppa jordgubbarna.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Blanda ihop smör, havregryn och vaniljsocker. Tillsätt den smälta chokladen.
- Låt stå kallt i ca 15 minuter, så att chokladen stelnar något och chokladbollarna inte är lika kladdiga.
- Häll under tiden upp kokos och/eller strössel på ett fat.
- Skopa upp en rejäl bit smet, rulla till en boll, platta till, lägg i en jordgubbe och rulla in den i smeten.
- Rulla bollarna i kokos/strössel.
Förvara i kylskåpet fram till servering.