Frozen yoghurt
Svårt att äta nyttigt under sommaren och semestern? Inte nu längre! Gör denna nyttiga och supergoda frozen yoghurt till frukost, mellanmål eller efterrätt. Jag toppar helst min med jordgubbar eller grillad ananas.

RECEPT: Frozen yoghurt
4 portioner
10 dl naturell lättyoghurt
5 msk sötströ
1 tsk vaniljpulver
4 st äggvitor
Jordgubbar eller grillad ananas till servering
- Blanda samman yoghurt, sötströ och vaniljpulver. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter. Ställ in i kylen i ca 2-3 timmar.
- Vispa äggvitan till ett skum. Tillsätt den avrunna yoghurten och blanda väl.
- Häll upp i en tätförsluten burk och frys i ca 3 timmar. Rör om en gång i halvtimmen, så undviker du att din yoghurt blir isig.
Tips! Ta fram din frozen yoghurt ca 30 minuter innan servering, så är den inte för hård för att skopa upp.