Småkakor

Kokoskakor med hallonfrosting

Världens godaste småkaka? Kokoskakor med hallonfrosting, såklart! Tänk dig en spröd kaka med smak av kokos, toppat med en to-die-for frosting med hallon och vit choklad. Jag skulle kunna äta dessa kakor varje dag!

Kokoskakor med hallonfrosting
Vill du hellre baka hallonmums med samma goda frosting? Klicka här för recept.

RECEPT: Kokoskakor med hallonfrosting

16 st kakor

Kakorna
100 g smör, rumstempererat
4 msk strösocker
1,5 dl kokosflingor
1,5 dl vetemjöl

Hallonfrosting
75 g smör
1 dl hallon
100 g vit choklad
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker

Kokosflingor till dekoration.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman smör, strösocker, kokosflingor och vetemjöl.
  3. Rulla ut degen till en korv. Dela i 16 lika stora delar. Rulla varje del till en boll och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
  5. Grovhacka chokladen.
  6. Lägg smör och hallon i en kastrull och koka upp till hallonen mosats. Dra från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält.
  7. Sikta ner vaniljsocker och florsocker. Rör till frostingen är slät.
  8. Ställ in frostingen i kylskåpet tills den stelnat till bredbar konsistens.
  9. Klicka på en rejäl klick frosting på varje kaka. Toppa med kokosflingor.
Kokoskakor med hallonfrosting

Enjoy! ♥

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *