Mellanmålskakor med havre och blåbär
Vill du äta lite mer fibrer? Vet du sällan vad du ska äta till mellanmål? Varför då inte göra ett gäng mellanmålskakor med havre och blåbär?! Mindre söta men mer mättande, perfekt som mellanmål eller att slänga med i picknickkorgen i sommar.

RECEPT: Mellanmålskakor med havre och blåbär
4,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 nypa salt
2 stora bananer
1,5 dl mjölk
1/2 dl honung
1 st ägg
1 nypa vaniljpulver
2 dl blåbär, frysta eller färska
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, ca 25 x 15 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda samman havregryn, bakpulver, kanel och salt.
- Mixa samman bananerna, mjölk, honung och ägg i en mixer, tills det är helt slätt.
- Häll bananblandningen i skålen med dom torra ingredienserna, och blanda väl.
- Tillsätt blåbären.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
- Låt svalna helt innan du skär upp kakan i portionsbitar.