Mjuka kakor

Mjuk kokoskaka med limekräm

Mjuk kokoskaka med limekräm, hur gott?! Detta är en riktigt fräsch och god kaka. Tänk dig en sockerkaka med en touch av kokos, bakad på gammaldags vis och toppad med krämig limekräm. Mums!

Mjuk kokoskaka med limekräm

RECEPT: Mjuk kokoskaka med limekräm

Kaka
2 st ägg
2 dl strösocker
1,5 dl kokosflingor, samt lite extra till formen samt dekoration
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde

Limekräm
150 g färskost
1 dl florsocker
2 st lime, skalet från båda samt saften från en halv

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra en form och täck med kokosflingor.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
  3. Blanda samman kokosflingor, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner dom torra ingredienserna i smeten.
  4. Rör till sist ner vispgrädden.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
  6. Häll färskosten i en skål, sikta ner florsocker, riv limeskal och pressa i limesaft. Vispa med elvisp till luftigt.
  7. Bre på frostingen på kakan och toppa med kokosflingor och limeskal.
3.5/5 (2 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *