Maränger

Pavlova med jordgubbsgrädde och rabarbercurd

Om denna pavlova med jordgubbsgrädde och rabarbercurd inte är sommarens efterrätt så säg. Härligt frasig maräng spritsad i portionsformar, fyllda med fräsch jordgubbsgrädde med vit choklad och på det en rejäl klick sötsyrlig rabarbercurd.

Pavlova med jordgubbsgrädde och rabarbercurd

För att baka pavlova med jordgubbsgrädde och rabarbercurd behöver du (ca 6 portioner):

Marängen:

  • 2 st äggvitor
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk ljus maizena
  • 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • Rosa pastafärg (valfritt)

Rabarbercurd:

  • 250 gram rabarber
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk ljus maizena
  • 1 st ägg
  • 25 gram smör

Jordgubbsgrädde:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 75 g färskost
  • 100 gram vit choklad
  • 150 gram färska jordgubbar

Gör såhär: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa upp äggvitan tills ett skum börjar bildas. Häll sakta i strösockret, lite i taget och låt sedan vispa tills marängsmeten är tjock och blank, ca 5 minuter. Tillsätt ljusmaizena, äppelcidervinäger och pastafärg och vispa tills allt är väl blandat. Spritsa ut marängsmeten i portionsformar på en bakplåtspappersklädd plåt, spritsa gärna ett litet ”hål” i mitten där fyllningen får plats. Grädda mitt i ugnen i ca 2 timmar eller tills maränger lätt lossnar från bakplåtspappret. Låt svalna helt.

Koka rabarbercurden genom att hacka rabarbern i små bitar och koka upp tillsammans med strösocker. Låt sjuda under lock i 10 minuter. Tillsätt ljus maizena och koka ytterligare 5 minuter. Sila curden så att du får en slät puré, tillsätt ägget under omrörning och häll sedan tillbaka curden i kastrullen. Låt curden tjockna på plattan under omrörning. Dra från värmen och tillsätt smöret. Låt svalna helt.

Gör jordgubbsgrädden genom att smälta chokladen över ett vattenbad. Hacka jordgubbarna i små bitar. Vispa grädden lätt och tillsätt färskosten. Häll i den smälta chokladen och blanda väl. Tillsätt till sist jordgubbarna.

Lägg en rejäl klick jordgubbsgrädde på varje maräng och gör en grop i grädden. Klicka i rabarbercurd i gropen.

Dekorera enligt smak och tycke. Jag hyvlade rabarber och dekorerade med tillsammans med jordgubbar, blommor från trädgården och chokladflisor.

Pavlova med jordgubbsgrädde och rabarbercurd
0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *