Tårtor

Vit chokladbrownie med hallonsaftsmousse

Som ni vet så älskar jag hallon, därför blev jag extra glad när senaste Kökets box bjöd på Bob:s Bara bär och frukt saft i hallonsmak. Och visste ni att det går utmärkt att göra mousse på saft?! Denna vit chokladbrownie med hallonsaftsmousse har jag tagit fram i saftens ära!

Vit chokladbrownie med hallonsaftsmousse

För att baka vit chokladbrownie med hallonsaftsmousse behöver du (ca 10 bitar):

Vit chokladbrownie:

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl

Hallonsaftsmousse:

  • 6 st gelatinblad
  • 4 dl Bob Bara bär och frukt saft (hallon)
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • Rosa pastafärg (valfritt)
  • Dekoration: Hallonsaftsmousse i kupoler, blommor, hallonpulver, frystorkade hallon och ätbart glitter.
Vit chokladbrownie med hallonsaftsmousse

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret till den vita chokladbrownien och grovhacka chokladen. När smöret smält blandar du ner chokladen och låter den smälta. Blanda strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Knäck i äggen, ett i taget, i chokladblandningen och häll sedan i dom torra ingredienserna. Tillsätt till sist vetemjölet. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna helt innan du klär formen med tårtplast på sidorna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dra i ca 5 minuter. Värm den koncentrerade saften och tillsätt sedan dom urkramade gelatinbladen. Låt svalna något.

Lättvispa grädden, knäck i äggulorna (spara vitorna) och vispa tills väl blandat. Vispa äggvitorna för sig till ett skum. Häll i saften och eventuell pastafärg i gräddblandningen under vispning och vänd till sist ner äggvitorna. Moussen är nu ganska lös, men lugn, den stelnar i frysen/kylen sedan. Om du vill fyller du silikonformar med en del av moussen (jag färgade hälften med ännu mer pastafärg), och ställer in dessa i frysen fram till dekorering. Häll resterande av moussen på den vita browniebottnen. Ställ tårtan i frysen i 2-3 timmar.

När kanterna är frysta tar du bort tårtplasten från kanterna. Dekorera med dina frysta kupoler och låt tårtan tina i kylskåpet. Dekorera enligt smak och tycke precis innan servering.

Vit chokladbrownie med hallonsaftsmousse

Din vit chokladbrownie med hallonmoussesaft är klar, hoppas det ska smaka!

5/5 (2 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *