Sega cookies med macadamianötter och vit choklad
Gillar du cookies, choklad och nötter?! Då är detta något för dig. Dessa sega cookies med macadamianötter och vit choklad är perfektion! Serveras bäst nybakta med ett glas kall mjölk.

RECEPT: Sega cookies med macadamianötter och vit choklad
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
125 g smör, rumstempererat
1,5 dl brunt farinsocker
0,5 dl strösocker
1 st ägg
1 tsk vaniljextrakt
100 g vita chokladknappar
70 g macadamianötter
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
- Grovhacka nötterna. Ställ åt sidan.
- Rör ihop smör, farinsocker och strösocker.
- Knäck i ett ägg och tillsätt vaniljextrakt. Blanda väl.
- Tillsätt mjölblandningen och arbeta in denna i degen.
- Vänd till sist ner chokladknapparna och nötterna, men spara några.
- Plasta in degen och förvara i kylskåpet i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rulla degen till bollar, ca 1,5 msk per boll. Placera på en bakplåtsklädd plåt. Se till att ha ordentlig plats mellan varje kaka, eftersom dom flyter ut i ugnen.
- Tryck i resterande nötter och chokladknappar.
- Grädda mitt i ugnen i ca 9-10 minuter.