Desserter

Himmelsk röra

Hemmagjord glass är SÅ underskattat i sommartider! Allt du behöver är grädde, kondenserad mjölk och valfri smaksättning. Jag älskar himmelsk röra och valde därför att göra min egna variant med kola, daim, salta cashewnötter, marshmallows och kolasås. Vilken glassmak är din favorit?

Himmelsk röra

RECEPT: Himmelsk röra

5 dl vispgrädde
397 g (1 burk) kondenserad mjölk, sötad
1 st dubbeldaim
1 dl salta cashewnötter
10 st mjuka kolor, t.ex. Werther’s original soft caramels
1 dl minimarshmallows
1 dl kolasås, hemmagjord eller färdigköpt (vill du göra egen kan du använda kolasåsen i detta recept)

  1. Vispa grädden på låg hastighet tills toppar börjar formas.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk och vänd runt.
  3. Grovhacka daim, cashewnötter och mjuka kolor. Lägg i en skål tillsammans med marshmallows och blanda runt.
  4. Ta fram en frystålig form. Varva glassmet, kolasås och toppingen i ca 3 st lager.
  5. Frys i minst 4-5 timmar.
  6. Ta fram glassen ca 15 minuter innan servering.
0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *