Chokladpuckar med krisp
En chokladbit till kaffet är aldrig fel, och än mindre chokladpuckar med krisp som är en blandning mellan godis och kaka. Hur gott låter det inte med chokladsmet med krisp, täckt med härlig mjölkchoklad och toppat med mörk choklad och flingsalt?!

RECEPT: Chokladpuckar med krisp (8 st)
Du behöver: En silikonform med kupoler i lagom storlek för chokladpuckar.
100 + 50 gram mjölkchoklad
Ett par droppar rapsolja
50 gram smör, rumstempererat
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk kakao
2 dl Rice krispies flingor
1 msk starkt kaffe
50 gram mörk choklad
- Smält 100 g mjölkchoklad över ett vattenbad och droppa i lite rapsolja. Fördela chokladen jämnt i kupolerna i silikonformen, tilta formen åt alla håll och kanter så att hela kupolerna blir täckta med ett tunt lager choklad. Ställ in i frysen.
- Blanda samman smör, strösocker, vaniljsocker, kakao och kaffe. Vänd ner Rice krispies flingorna.
- Ta fram dom chokladtäckta kupolerna och fyll med smet. Se till att botten blir jämn, skrapa av all överflödig smet. Ställ in i frysen i ca 30 minuter.
- Smält resterande 50 g mjölkchoklad och pensla på botten på chokladkupolerna. Låt stelna i kylskåpet.
- Smält den mörka chokladen. Tryck försiktigt ut chokladpuckarna ur silikonformen, vänd så att den släta sidan är nedåt. Ringla på mörk choklad och toppa med flingsalt.