Maränger,  Tårtor

Hallonmarängrulltårta

Tänk dig frasig maräng fylld med luftigt vispad grädde och härligt goda hallon. Denna hallonmarängrulltårta är en av sommarens måsten. Varför inte bjuda på den vid midsommar?!

Hallonmarängrulltårta

RECEPT: Hallonmarängrulltårta (ca 8 bitar):

Maräng:
200 g äggvita (ca 5 st ägg)
3 dl strösocker
150 g hallon
1/2 dl potatismjöl
Citronsaft

Fyllning:
3 dl vispgrädde
3 msk hallonsylt
200 g hallon

Florsocker
Citronmeliss

  1. Koka upp hallonen och sila till en puré. Koka upp purén under omrörning tills nästan all vätska har försvunnit och hallonpurén blivit tjock. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Häll några droppar citronsaft på ett papper och smörj in en bunke. Knäck i äggvita och vispa tills ett skum börjar bildas. Tillsätt strösocker, lite i taget. Vispa till en tjock och blank smet, ca 10 minuter i maskin. Tillsätt potatismjöl och hallonpuré och vispa tills allt är väl blandat.
  4. Spritsa ut tjocka längder tätt intill varandra på en bakplåtsklädd plåt. Stryk med en spatel över så att marängsmeten blir jämn.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, eller tills marängen fått en frasig yta. Låt svalna helt.
  6. Vispa grädden lätt och rör ner hallonsylt.
  7. Vänd på marängen och lägg den upp och ner på ett bakplåtspapper, dra bort det övre bakplåtspappret.
  8. Bre ut grädden på hälften av marängen och toppa med hallon. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Se till så att skarven kommer nedåt.
  9. Pudra med florsocker och toppa med hallon och citronmeliss. Servera omgående.
5/5 (2 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *