Muffins

Chokladcupcakes med salt kolasås

Choklad och salt kola, finns det någonting godare?! Dessa chokladcupcakes med salt kolasås är magiska! Saftiga muffins toppade med smörkräm smaksatt med mörk choklad toppade med salt kolasås. Mums!

Chokladcupcakes med salt kolasås

För att baka chokladcupcakes med salt kolasås behöver du (ca 20 st):

Muffins:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 5 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 1 st ägg
  • 0,75 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl kokande vatten

Smörkräm:

  • 150 gram smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 50 gram mörk choklad
  • 4 msk mjölk

Salt kolasås:

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • En nypa salt
  • Mörk choklad

Gör såhär:

Koka ihop kolasåsen genom att lägga alla ingredienser förutom saltet i en kastrull. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.

Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en muffinsplåt och sätt i muffinsformar. Blanda alla torra ingredienser till muffinsen. Vispa snabbt ihop ägg, mjölk och olja och tillsätt dom torra ingredienserna. Häll till sist i det kokande vattnet och blanda. Fyll muffinsformarna till hälften. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt.

Vispa det rumstempererade smöret i maskin i ca 5 minuter, tills det är helt vitt. Tillsätt hälften av florsockret och vispa ett par minuter till. Tillsätt resterande florsocker och vispa ihop. Smält chokladen och blanda med mjölken. Blanda ner chokladblandningen i smörkrämen.

Spritsa ut smörkrämen på muffinsen. Gör ett hål i mitten med hjälp av en sked. Klicka i kolasås. Hyvla mörk choklad med hjälp av en osthyvel och toppa muffinsen med chokladen.

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *