Brownie med mörk chokladganache
Denna brownie med mörk chokladganache är chokladhimmelen, och vem vill inte komma dit?! En härligt seg brownie med en skarp chokladsmak toppat med len och krämig ganache. Ja, ni hör ju!

För att baka brownie med mörk chokladganache behöver du (ca 16 bitar):
Brownie:
- 125 gram smör
- 100 gram mörk choklad
- 2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 2 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
Chokladganache:
- 1 dl vispgrädde
- 100 gram mörk choklad
- Strössel
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad på svag värme. Blanda ihop strösocker, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Häll i chokladblandningen. Knäck i äggen, ett i taget och rör till en blank smet. Tillsätt till slut vetemjölet. Häll smeten i en form, ca 20 x 20 cm och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Grovhacka choklad och lägg i en värmetålig skål. Värm grädden tills den nästan kokar och häll sedan över chokladen. Låt stå och dra en kort stund, och rör sedan runt tills du har en slät ganache. Låt svalna något och bre sedan över kakan. Avsluta med strössel.
Skär upp kakan i lagom portionsbitar och bjud någon du tycker om!