Hallonmarängrulltårta
Tänk dig frasig maräng fylld med luftigt vispad grädde och härligt goda hallon. Denna hallonmarängrulltårta är en av sommarens måsten. Varför inte bjuda på den vid midsommar?!

RECEPT: Hallonmarängrulltårta (ca 8 bitar):
Maräng:
200 g äggvita (ca 5 st ägg)
3 dl strösocker
150 g hallon
1/2 dl potatismjöl
Citronsaft
Fyllning:
3 dl vispgrädde
3 msk hallonsylt
200 g hallon
Florsocker
Citronmeliss
- Koka upp hallonen och sila till en puré. Koka upp purén under omrörning tills nästan all vätska har försvunnit och hallonpurén blivit tjock. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Häll några droppar citronsaft på ett papper och smörj in en bunke. Knäck i äggvita och vispa tills ett skum börjar bildas. Tillsätt strösocker, lite i taget. Vispa till en tjock och blank smet, ca 10 minuter i maskin. Tillsätt potatismjöl och hallonpuré och vispa tills allt är väl blandat.
- Spritsa ut tjocka längder tätt intill varandra på en bakplåtsklädd plåt. Stryk med en spatel över så att marängsmeten blir jämn.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, eller tills marängen fått en frasig yta. Låt svalna helt.
- Vispa grädden lätt och rör ner hallonsylt.
- Vänd på marängen och lägg den upp och ner på ett bakplåtspapper, dra bort det övre bakplåtspappret.
- Bre ut grädden på hälften av marängen och toppa med hallon. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Se till så att skarven kommer nedåt.
- Pudra med florsocker och toppa med hallon och citronmeliss. Servera omgående.