Bakelser,  Mjuka kakor

Morotsbakelse

Att få lyxa till det med en morotsbakelse till fikat är inte fel. Grymt saftig och galet god. För visst blir det lite roligare med den klassiska kakan i bakelseform istället för långpanna?!

Morotsbakelse
Vill du hellre baka morotstårta? Klicka här!

RECEPT: Morotsbakelse (6 st rejäla bakelser)

Kakan:
2 st ägg
3 dl strösocker
3 normalstora morötter (ca 3 dl finrivna)
1 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt

Frosting:
200 gram färskost
100 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
1 msk citronjuice

Dekoration: Exempelvis rivet limeskal, hyvlat citronskal, jordgubbar, citronmeliss och blommor.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  3. Finriv morötterna och vänd ner tillsammans med rapsolja.
  4. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och salt i en bunke och vänd ner i smeten.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
  6. Använd en utstickare (eller t.ex. ett glas), ca 10 cm i diameter, och tryck ut runda kakor.
  7. Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen. Spritsa på kakorna.
  8. Dekorera enligt smak och tycke.
5/5 (2 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *