Choklad,  Kladdkakor

Mörk chokladkaka med touch av grapefrukt

Inlägget innehåller sponsrade produkter av Lindt Sverige genom Smakbox. Annonslänkar förekommer.

Ett av mina absolut viktigaste baktips är att satsa på kvalitet! En mörk chokladkaka på riktig kvalitetschoklad är minst tusen gånger godare än en bakad på en 5 kronors chokladkaka. För smaksättning rekommenderar jag någon av alla smaksatta choklader som finns. Denna chokladkaka med touch av grapefrukt är bakad på min favoritchoklad från Lindt exellence, och deras nya smak Intense pink grapefrukt. SÅ god!

Mörk chokladkaka med touch av grapefrukt

RECEPT: Mörk chokladkaka med touch av grapefrukt

Kakan
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Knäpp fast ett bakplåtspapper i en springform, 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägg och strösocker.
  3. Blanda ner kakao, vaniljsocker, kakao och salt till en tjock smet.
  4. Vänd till sist ner det smälta smöret.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något.

Chokladkräm
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk kakao
1 dl vispgrädde
100 g Lindt exellence, Intense pink grapefrukt

  1. Lägg smör, strösocker, kakao och vispgrädde i en kastrull och koka upp.
  2. Grovhacka chokladen.
  3. Dra kastrullen av plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna något innan du häller på chokladkrämen på kakan.

Förvara kakan i kylskåp i minst 1-2 timmar, till chokladkrämen stelnat helt. Skär upp i portionsbitar. Servera gärna med lättvispad grädde och jordgubbar.

Mörk chokladkaka med touch av grapefrukt
5/5 (1 Betyg)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *