Salted caramel kladdkaka med brynt smör
Klassisk kladdkaka i all ära, men denna salted caramel kladdkaka med brynt smör är något alldeles extra! En krämigt len kladdkaka som får en knäckig ton av farinsocker och en krämigt god kolasmak av kondenserad mjölk. SÅ god!
RECEPT: Salted caramel kladdkaka med brynt smör
150 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
0,75 dl brunt farinsocker
1 rejäl nypa flingsalt
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 st stora ägg
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
- Bryn smöret. När smöret smält, vispa tills det blivit gyllenbrunt.
- Rör ihop vetemjöl, strösocker, farinsocker, vaniljextrakt, flingsalt och kondenserad mjölk. Tillsätt det brynta smöret.
- Rör ner äggen, ett i taget.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna helt. För bästa resultat, låt kakan sätta sig i kylskåpet i minst 3 timmar. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Jag valde att spritsa på vispgrädde och toppa med hemkokt salt kolasås.
Hoppas din kolakladdkaka ska smaka! ♥