Mjuka kakor,  Tårtor

Morotstårta

Om jag måste välja ett favoritbakverk så skulle det troligtvis bli morotskaka, eller som i detta fallet – morotstårta. Morötterna tillsammans med olja och mandelmjöl i smeten gör denna kaka otroligt saftig. Rejält med frostig och det är omöjligt att misslyckas!

RECEPT: Morotstårta

Receptet ger en hög tårta som räcker till ca 12 bitar.

Morotskaka, 4 st bottnar
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1,75 dl rapsolja
2 dl mandelmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 nypa salt
3 st medelstora morötter (ca 3 dl finrivna)

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Använd 4 st formar, ca 15 cm i diameter (om du inte har 4 stycken använder du 2 stycken och delar bottnarna i 2 delar när dom är färdiggräddade). Olja in formarna med rapsolja.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  4. Tillsätt rapsoljan och vispa in den ordentligt i äggsmeten.
  5. Sikta ner mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kardemumma, kanel och salt. Rör tills väl blandat.
  6. Finriv morötterna och tillsätt dessa i smeten.
  7. Fördela smeten jämnt i formarna.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 23 minuter. Kontrollera med en sticka så att bottnarna är torra. Låt svalna helt.

Frosting
100 g smör, rumstempererat
150 g philadelphia
6 dl florsocker

  1. Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt.
  2. Tillsätt philadelphia och vispa tills smeten är klumpfri.
  3. Tillsätt florsockret i två omgångar. Vispa till en slät smet.

Montera tårtan
Fyll varje lager med frostig och spackla sedan hela tårtan med frostig. Snåla inte med frostig i varken fyllningen eller runt om. Dekorera med hackade nötter.

4.6/5 (7 Reviews)

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *