Bullar,  Långpanna

Sommarbullar med vaniljkräm och jordgubbar

När det är soligt och varmt ute är det kanske inte jätteroligt att stå inne i köket för länge. Därför har jag tagit fram dessa supersnabba sommarbullar med vaniljkräm och jordgubbar som går otroligt fort att slänga ihop. Under tiden dom jäser kan du göra annat, och några timmar senare har du perfekta, nybakade bullar att stoppa i picknickkorgen.

Sommarbullar med vaniljkräm och jordgubbar

RECEPT: Sommarbullar med vaniljkräm och jordgubbar

Degen
25 gram jäst
2,5 dl mjölk
100 gram smör, rumstempererat
1 dl strösocker
1 nypa salt
1,5 msk kardemumma
6 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt smör, strösocker, salt, kardemumma och vetemjöl och knåda degen i ca 10 minuter. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, ca 1/2 cm tjock. Låt jäsa under bakduk i 2-3 timmar.

Vaniljkräm
2,5 dl mjölk
1 nypa vaniljpulver
1 dl strösocker
4 st äggulor
2 msk ljus maizena
50 gram smör

Värm upp mjölk och vaniljpulver i en kastrull. Vispa samman strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Dra mjölkblandningen från plattan och häll i äggsmeten, lite i taget, samtidigt som du vispar. Sätt kastrullen åter igen på plattan på låg värme och vispa tills blandningen tjocknar och konsistensen är som du vill ha den. Dra från plattan, tillsätt smöret och låt det smälta samtidigt som du fortsätter röra. Ställ krämen i kylskåpet.

Glasyr
1 dl florsocker
1-2 tsk vatten

Blanda ihop florsocker och vatten. Häll i en plastpåse.

Sommarbullar med vaniljkräm och jordgubbar

Jordgubbar
Florsocker

När degen jäst klart, gör små hål i den med hjälp av t.ex. ett litet glas. Fyll hålen med vaniljkräm. Tryck ner jordgubbar. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna. Klipp ett litet hål i plastpåsen med glasyren och spritsa ut över bullarna. Toppa med florsocker. Skär upp i portionsbitar.

Sommarbullar med vaniljkräm och jordgubbar

Hoppas att det ska smaka! ♥

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *