Fyllda kolarutor
Vill du bjuda på en ”wow”-kaka så är detta kakan du ska baka! Fyllda kolarutor är bakade på samma deg som du gör kolakakor med, och är fyllda med ett lent vaniljtäcke. Krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Du bara måste prova!

RECEPT: Fyllda kolarutor
Räcker till 12 generösa bitar.
Kakan
200 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 msk sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
1 dl kesella (10 % fett)
1 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en form, ca 25 x 20 cm, med bakplåtspapper
- Mixa samman alla ingredienser till kakan i en matberedare.
- Dela degen i 2 delar. Tryck ut den ena delen i botten och lite upp på kanterna i formen, precis som om du skulle göra paj.
- Rör snabbt ihop alla ingredienser till fyllningen och häll över kakdegen.
- Kavla ut den andra delen av degen till ett ”lock”. Lägg locket över fyllningen och nyp ihop degen i kanterna, så att du stänger inne fyllningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller till kakan fått en gyllenbrun färg.
- Låt svalna helt, gärna i kylskåp, innan du skär upp rutor.

Får det lov att vara en bit eller två?

Hoppas ni gillar dessa fyllda kolarutor lika mycket som jag gör! ❤️