Vit chokladkladdkaka med jordgubbar och rabarber
Att det är rabarbersäsong har väl inte undgått någon. En storfavorit i smakkombination hos mig är rabarber tillsammans med jordgubbar och vit choklad. Denna vit chokladkladdkaka med jordgubbar och rabarber är ett måste när rabarberns frodas i trädgården. Vad kombinerar du helst rabarber med?

För att baka vit chokladkladdkaka med jordgubbar och rabarber behöver du (ca 12 bitar):
Vit chokladkladdkaka:
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- En nypa salt
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
Topping:
- 150 g rabarber
- 150 g jordgubbar
- 0,5 dl strösocker
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Skiva rabarberna och grovhacka jordgubbarna. Blanda i en skål tillsammans med strösocker. Ställ åt sidan.
Smält smöret och grovhacka chokladen. När smöret smält blandar du ner chokladen och låter den smälta. Blanda strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Knäck i äggen, ett i taget, i chokladblandningen och häll sedan i dom torra ingredienserna. Tillsätt till sist vetemjölet.
Häll upp smeten i formen och toppa med jordgubbarna och rabarberna. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna helt.