Kladdkakor

Vit chokladkladdkaka med jordgubbar och rabarber

Att det är rabarbersäsong har väl inte undgått någon. En storfavorit i smakkombination hos mig är rabarber tillsammans med jordgubbar och vit choklad. Denna vit chokladkladdkaka med jordgubbar och rabarber är ett måste när rabarberns frodas i trädgården. Vad kombinerar du helst rabarber med?

Vit chokladkladdkaka med jordgubbar och rabarber

För att baka vit chokladkladdkaka med jordgubbar och rabarber behöver du (ca 12 bitar):

Vit chokladkladdkaka:

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl

Topping:

  • 150 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Skiva rabarberna och grovhacka jordgubbarna. Blanda i en skål tillsammans med strösocker. Ställ åt sidan.

Smält smöret och grovhacka chokladen. När smöret smält blandar du ner chokladen och låter den smälta. Blanda strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Knäck i äggen, ett i taget, i chokladblandningen och häll sedan i dom torra ingredienserna. Tillsätt till sist vetemjölet.

Häll upp smeten i formen och toppa med jordgubbarna och rabarberna. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna helt.

5/5 (1 Betyg)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *