Muffinsdonuts
Muffinsdonuts är muffins i donutsform, toppade med härlig frostig och strössel. Så fina och väldigt goda! Hemligheten med dessa otroligt saftiga muffins är att dom är bakade på vegetabilisk olja, vilket gör muffinsen mjuka men ändå luftiga. Vilken muffins är din favorit?
För att baka muffinsdonuts behöver du (ca 18 st):
Muffins:
- 1 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1,25 dl mjölk
- 0,5 dl rapsolja
Glasyr:
- 3 dl florsocker
- 0,5 dl citronjuice
- Valfri pastafärg
- Strössel
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker. Blanda dom torra ingredienserna för sig. När ägget och sockret är vitt och fluffigt vänder du i mjölk och rapsolja. Sikta ner dom torra ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i muffinsformar men fyll bara ca 1 cm upp i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Stansa ut en cirkel i mitten av muffinsen.
Blanda ihop florsocker och citronjuice, tillsätt lite citronjuice allt eftersom, tills du har en bra konsistens. Färga med pastafärg. Doppa muffinsen i glasyren och strö över strössel.