Muffins

Muffinsdonuts

Muffinsdonuts är muffins i donutsform, toppade med härlig frostig och strössel. Så fina och väldigt goda! Hemligheten med dessa otroligt saftiga muffins är att dom är bakade på vegetabilisk olja, vilket gör muffinsen mjuka men ändå luftiga. Vilken muffins är din favorit?

Muffinsdonuts
Vill du hellre baka chokladmunkar? Klicka här!

För att baka muffinsdonuts behöver du (ca 18 st):

Muffins:

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1,25 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja

Glasyr:

  • 3 dl florsocker
  • 0,5 dl citronjuice
  • Valfri pastafärg
  • Strössel

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker. Blanda dom torra ingredienserna för sig. När ägget och sockret är vitt och fluffigt vänder du i mjölk och rapsolja. Sikta ner dom torra ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i muffinsformar men fyll bara ca 1 cm upp i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Stansa ut en cirkel i mitten av muffinsen.

Blanda ihop florsocker och citronjuice, tillsätt lite citronjuice allt eftersom, tills du har en bra konsistens. Färga med pastafärg. Doppa muffinsen i glasyren och strö över strössel.

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *