Dulce de leche pannacotta med karamelliserade popcorn
Dulce de leche pannacotta med karamelliserade popcorn är en superenkel och snabb dessert som går hem hos alla! Krämigt len och söt pannacotta tillsammans med salt cruch från popcornen. Mums!
RECEPT: Dulce de leche pannacotta med karamelliserade popcorn
Receptet räcker till ca 8 portioner.
Pannacotta
3 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp grädden. Dra från plattan när grädden börjar koka.
- Vänd ner den karamelliserade mjölken och vispa tills det löst sig.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner i pannacottasmeten.
- Fördela i portionsglas.
- Låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, gärna över natten.
Karamelliserade popcorn
5 dl poppade popcorn
1 tsk salt
1 dl strösocker
50 g smör
- Poppa popcornen enligt anvisningarna på paketet. Salta.
- Smält strösocker och smör i en stekpanna tills en slät massa.
- Vänd ner popcornen, se till att alla popcorn får socker på sig.
- Häll popcornen på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
Toppa pannacottan med dom karamelliserade popcornen innan servering.