Hallonsmulpaj på citronkladdkaka
Vissa saker tröttnar en aldrig på, till exempel denna hallonsmulpaj på citronkladdkaka. En typisk sådan där kaka som försvinner snabbare än vinden. Den består av en härligt kladdig kladdkaka med smak av citron, toppad med syrliga hallon och täckt med crunchigt havretäcke. Om ni inte provat, så gör det nu!

RECEPT: Hallonsmulpaj på citronkladdkaka
Kakan görs i en springform på 18 cm i diameter, vilket ger ca 8 bitar.
Citronkladdkaka
150 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skal och saft
200 g hallon
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Knäpp fast ett bakplåtspapper i botten på springformen.
- Smält smöret.
- Blanda samman ägg och strösocker tills det precis går ihop.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, citronsaft och citronskal.
- Rör till sist ner det smälta smöret.
- Häll smeten i formen, toppa med hallon, och ställ åt sidan.
Havresmulor
75 g smör, rumstempererat
1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
- Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke.
- Tillsätt övriga ingredienser och nyp ihop till smulor.
- Fördela smulorna över kakan.
- Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter, eller till kakan är gyllenbrun men fortfarande lite lös i mitten.

Låt kakan svalna efter tillagning och låt stå i kylskåpet minst 3 timmar, men gärna över natten, innan servering. Då hinner kakan sätta sig.
2 kommentarer
Marianne Johansson
Fattar inte det där med muscovado sockret,ska det va med i både kladdkakssmeten och havresmulorna och hur mycket i så fall.
Baka med Linnea
I kladdkakan är det bara vanligt strösocker, medan det i havresmulorna är både vanligt strösocker men också muscovadosocker. Mängderna står i receptet 🙂