Långpanna

Ananasmums

Några av mina mest sökta recept på bloggen är kärleksmums och hallonmums. Inte konstigt egentligen eftersom dom är SÅ goda och bakas i långpanna vilket betyder att dom räcker till många. Därför har jag nu tagit fram ytterligare ett recept, denna gången på ananasmums. Ananas i kakan och glasyren gifter sig SÅ bra med kokosflingorna på toppen. Mums!

Ananasmums, dekorerad med blommor

RECEPT: Ananasmums

Kakan
5 st ägg
6 dl strösocker
225 gram smör
7,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
125 g ananas (färsk eller fryst spelar ingen roll)

  1. Tina ananasen om du använder fryst.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna i bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, ca 5-10 minuter med elvisp eller i maskin.
  4. Smält smöret på låg värme.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  6. Varva mjölblandningen och det smälta smöret ner i smeten.
  7. Häll upp smeten i formen. Tryck ner ananasbitar ordentligt i smeten.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du häller på glasyren.

Glasyren
150 gram smör
100 gram vit choklad
2 dl ananas (färsk eller fryst spelar ingen roll)
2 msk vaniljsocker
4 dl florsocker

Kokosflingor

  1. Mixa ananasen till en puré.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ananaspurén.
  3. Grovhacka chokladen.
  4. Häll den varma ananasblandningen över chokladen och rör tills all chokladen smält.
  5. Sikta ner vaniljsocker och florsocker och rör tills glasyren är helt slät.
  6. Låt glasyren svalna, gärna i kylskåpet i 20-30 minuter, tills den får en bredbar konsistens.
  7. Bre glasyren över kakan och toppa med kokosflingor.

Låt kakan stå i kylskåpet, gärna över natten så att glasyren sätter sig. Skär sedan upp i rutor.

4.7/5 (3 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *