Tårtor

Moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta

Visst är det något speciellt med moussetårta?! Jag tröttnar aldrig. Idag har jag experimenterat med olika smaker i köket och resultatet blev denna fantastiskt goda moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta. Blir SÅ glad varje gång smakerna sitter precis som jag tänkt!

Moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta

RECEPT: Moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta

Kokosmarängtårtbotten
100 g äggvita (ca 2,5 st stora ägg)
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en springform, 18 cm i diameter, men bakplåtspapper i botten.
  3. Vispa äggvitan till ett skum.
  4. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en blank maräng.
  5. Vänd ner kokosflingorna.
  6. Tryck ut kokosmarängen i formen till ett jämnt lager.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

Limepannacotta
1 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 st lime

  1. Klä en springform, 18 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  3. Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljpulver. Koka i ca 5 minuter.
  4. Dra gräddblandningen från plattan, pressa i limesaft.
  5. Krama ur gelatinbladet och rör ner i pannacottasmeten.
  6. Häll pannacottasmeten i springformen. Ställ in i frysen.

Blåbärskompott
1 st gelatinblad
250 g blåbär
1/2 dl strösocker

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Koka upp blåbär och strösocker.
  3. Mixa blåbären med stavmixer till en slät puré.
  4. Krama ur gelatinbladet och rör ner i blåbärspurén.
  5. Häll blåbärskompotten över pannacottan. Vill du dekorera med kompotten så fyller du även silikonformar. Ställ åter igen in i frysen.
Moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta

Blåbärsmousse
2 st gelatinblad
250 g blåbär
100 g färskost
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp blåbären. Sila till en slät puré. Låt svalna något.
  3. Vispa samman färskost och florsocker. Tillsätt blåbärspurén.
  4. Vispa grädden lätt. Vänd försiktigt ner i blåbärssmeten.

Montera tårtan
Klä en springform, 20 cm i diameter (dvs. något större än din botten, pannacotta och kompott), med bakplåtspapper i botten. Lägg kokosmarängtårtbottnen nederst, i mitten av formen. Placera “pucken” med pannacotta och kompott över tårtbottnen. Häll över blåbärsmousse så att det täcker sidorna och toppen. Ställ in i frysen.

Förvara tårtan i frysen. 3-4 timmar innan tårtan ska serveras, ta fram tårtan, lossa kanten på springformen, lägg över tårtan på ett fat, och låt tina sakta i kylskåpet.

Moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta

Lycka till! ♥

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *