Moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta
Visst är det något speciellt med moussetårta?! Jag tröttnar aldrig. Idag har jag experimenterat med olika smaker i köket och resultatet blev denna fantastiskt goda moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta. Blir SÅ glad varje gång smakerna sitter precis som jag tänkt!

RECEPT: Moussetårta med kokosmaräng, blåbärscurd och limepannacotta
Kokosmarängtårtbotten
100 g äggvita (ca 2,5 st stora ägg)
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en springform, 18 cm i diameter, men bakplåtspapper i botten.
- Vispa äggvitan till ett skum.
- Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en blank maräng.
- Vänd ner kokosflingorna.
- Tryck ut kokosmarängen i formen till ett jämnt lager.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Limepannacotta
1 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 st lime
- Klä en springform, 18 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljpulver. Koka i ca 5 minuter.
- Dra gräddblandningen från plattan, pressa i limesaft.
- Krama ur gelatinbladet och rör ner i pannacottasmeten.
- Häll pannacottasmeten i springformen. Ställ in i frysen.
Blåbärskompott
1 st gelatinblad
250 g blåbär
1/2 dl strösocker
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Koka upp blåbär och strösocker.
- Mixa blåbären med stavmixer till en slät puré.
- Krama ur gelatinbladet och rör ner i blåbärspurén.
- Häll blåbärskompotten över pannacottan. Vill du dekorera med kompotten så fyller du även silikonformar. Ställ åter igen in i frysen.

Blåbärsmousse
2 st gelatinblad
250 g blåbär
100 g färskost
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp blåbären. Sila till en slät puré. Låt svalna något.
- Vispa samman färskost och florsocker. Tillsätt blåbärspurén.
- Vispa grädden lätt. Vänd försiktigt ner i blåbärssmeten.
Montera tårtan
Klä en springform, 20 cm i diameter (dvs. något större än din botten, pannacotta och kompott), med bakplåtspapper i botten. Lägg kokosmarängtårtbottnen nederst, i mitten av formen. Placera ”pucken” med pannacotta och kompott över tårtbottnen. Häll över blåbärsmousse så att det täcker sidorna och toppen. Ställ in i frysen.
Förvara tårtan i frysen. 3-4 timmar innan tårtan ska serveras, ta fram tårtan, lossa kanten på springformen, lägg över tårtan på ett fat, och låt tina sakta i kylskåpet.

Lycka till! ♥