No bake citroncheesecake
Det finns få bakverk som är så fräscha och goda som cheesecake. Denna no bake citroncheesecake görs på yoghurt och färskost och toppas med ett lager lemon curd. Om du ska baka en sak i sommar så är det denna!

RECEPT: No bake citroncheesecake
Lemon curd
1 sats, receptet hittar du här.
Botten
250 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
1,5 dl turkisk yoghurt
600 g färskost
1 msk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
- Gör lemon curden och låt svalna.
- Tryck fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret. Mixa digestivekexen till smulor i en mixer. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck ut i formen.
- Vispa ihop turkisk yoghurt, färskost och vaniljsocker med en elvisp tills det blivit vitt och luftigt.
- Sikta i florsocker och vispa samman.
- Bre ut fyllningen på bottnen. Häll över lemon curden.
- Låt stå i kylskåpet i minst 2-3 timmar.