Desserter,  No bake

Pannacotta med vit choklad, flädercurd och jordgubbar

När man ska göra dessert till många så älskar jag att göra pannacotta. Jag gillar kombinationen av den krämiga pannacottan som bryts av med crunch från kexsmulor, och att det söta från vit choklad bryts av med det syrliga från flädercurd. Denna pannacotta med vit choklad, flädercurd och jordgubbar är en av mina absoluta favoriter!

Pannacotta med vit choklad, flädercurd och jordgubbar

RECEPT: Pannacotta med vit choklad, flädercurd och jordgubbar (6-8 portioner)

Flädercurd:
1,5 dl flädersaft, koncentrerad
3 msk citronsaft
100 gram smör
1 dl strösocker
4 st ägg

  1. Koka upp flädersaft, citronsaft, smör och strösocker i en kastrull.
  2. Vispa upp äggen lätt.
  3. Dra den varma saften från plattan och tillsätt äggen under omrörning. Vispa tills curden börjar tjockna och låt den därefter sjuda på svag värme till lagom konsistens.
  4. Sila flädercurden och låt svalna. Förvara i en tät burk i kylskåpet.

Tips! Om du vill dekorera med kupoler, swirlar eller andra former i silikonform, fyll då dessa med flädercurd och frys in. Lägg på den frysta flädercurden vid dekorering.

Pannacotta:
2 st gelatinblad
200 gram vit choklad
4 dl vispgrädde
2 msk mjölk
1 krm vaniljpulver

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Grovhacka chokladen.
  3. Värm upp vispgrädde, mjölk och vaniljpulver tills det precis börjar koka.
  4. Dra från värmen, tillsätt gelatinbladen och låt smälta under omrörning.
  5. Häll över gräddblandningen i en bunke och låt den svalna något. Rör då och då så att pannacottan inte sätter sig.
  6. Tillsätt chokladen och rör tills all chokladen smält och smeten är klumpfri.
  7. Häll upp i portionsformar.
  8. Ställ i kylskåpet i minst 4-5 timmar.

Dekoration:
2 dl vispgrädde
Jordgubbar
Digestivekex

  1. Bre på ett lager flädercurd när pannacottan stelnat, spara lite till grädden.
  2. Vispa upp grädden och tillsätt resterande curd.
  3. Mixa digustivekexen till smulor i en matberedare.
  4. Sptitsa på flädergrädden och dekorera med jordgubbar och smulor av digestivekex.
5/5 (1 Review)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *