Snickersbrownie
Hur gott låter det inte med en riktigt chokladig brownie, täckt med seg kola, len marshmallowsmet och krämig chokladganache?! Väldigt gott om du frågar mig! Denna snickersbrownie är farligt god!
RECEPT: Snickersbrownie
Receptet ger 20 st generösa bitar.
Brownie
3 st ägg
3,5 dl strösocker
175 g smör
175 g choklad
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, ca 20 x 30 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Smält smör och choklad över ett vattenbad.
- Häll försiktig ner chokladblandningen i äggsmeten.
- Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
- Låt svalna medan du gör kolan.
Kola
3,5 dl strösocker
100 g smör
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
- Blanda samman vispgrädde och vaniljextrakt.
- Koka upp strösocker i en kastrull tills sockret smält och fått en fin färg.
- Dra kastrullen från plattan och tillsätt grädden, lite i taget.
- Tillsätt smöret.
- Sätt kastrullen åter igen på plattan och låt koka upp till 118 grader.
- När kolan är klar, låt svalna något innan du heller den på kakan.
Marshmallow
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 st äggvitor
- Vispa äggvitorna till ett vitt fluff. Ställ åt sidan.
- Blanda samman strösocker och vatten i en kastrull och koka upp till 120 grader.
- Häll sockerlagen i äggvitorna samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills smeten svalnat helt.
- Bre marshmallowsmeten över kolan.
Chokladganache
100 g choklad
1 dl vispgrädde
- Smält chokladen i grädden över ett vattenbad.
- Bre ut den varma ganachen över marshmallowsmeten.
Låt svalna helt, gärna i kylskåpet över vatten. Skär upp i portionsbitar.
En kommentar
Agneta
OMG! Det där ser helt FANTASTISKT ut. Det måste jag prova tillsammans med barnen!