Morotsbakelse
Att få lyxa till det med en morotsbakelse till fikat är inte fel. Grymt saftig och galet god. För visst blir det lite roligare med den klassiska kakan i bakelseform istället för långpanna?!

RECEPT: Morotsbakelse (6 st rejäla bakelser)
Kakan:
2 st ägg
3 dl strösocker
3 normalstora morötter (ca 3 dl finrivna)
1 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt
Frosting:
200 gram färskost
100 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
1 msk citronjuice
Dekoration: Exempelvis rivet limeskal, hyvlat citronskal, jordgubbar, citronmeliss och blommor.
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Finriv morötterna och vänd ner tillsammans med rapsolja.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och salt i en bunke och vänd ner i smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Använd en utstickare (eller t.ex. ett glas), ca 10 cm i diameter, och tryck ut runda kakor.
- Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen. Spritsa på kakorna.
- Dekorera enligt smak och tycke.