Brownie med vispad hallonpannacotta och lemon curd
Choklad + hallon + citron = sant! Denna brownie med vispad hallonpannacotta och lemon curd är inte bara vacker för ögat, den är också löjligt god och enkel att baka.
RECEPT: Brownie med vispad hallonpannacotta och lemon curd (ca 15 små bitar)
Brownie
100 gram smör
1 msk vaniljsocker
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
3 st ägg
1,5 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smöret.
- Häll över smöret i en bunke och blanda i strösocker, vaniljsocker, kakao och salt med en slickepott.
- Knäck i äggen, ett i taget och blanda väl.
- Tillsätt vetemjölet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-13 minuter. Låt svalna helt, gärna i kylskåpet över natten.
- Skär upp i portionsbitar.
Hallonpannacotta
1,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
75 g hallon
1,5 st gelatinblad
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp vispgrädde, strösocker, vaniljpulver och hallon.
- Mixa med en stavmixer.
- Sila över blandningen i en bunke så att den blir slät.
- Vänd ner gelatinbladen.
- Låt stå i kylskåpet i minst 2 timmar eller tills pannacottan stelnat.
- Vispa upp med en elvisp ett par minuter och spritsa på browniebitarna.
Lemon curd
1 sats, receptet hittar du här
Klicka ut lemon curd på brownien med hallonpannacotta.
Tips! Om du vill så smälter i mörk choklad, häller upp i en plastpåse och spritsar ut till fina dekorationer att toppa med.