Choklad,  Kladdkakor

Brownie med vispad hallonpannacotta och lemon curd

Choklad + hallon + citron = sant! Denna brownie med vispad hallonpannacotta och lemon curd är inte bara vacker för ögat, den är också löjligt god och enkel att baka.

Brownie med vispad hallonpannacotta och lemon curd

RECEPT: Brownie med vispad hallonpannacotta och lemon curd (ca 15 små bitar)

Brownie
100 gram smör
1 msk vaniljsocker
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
3 st ägg
1,5 dl vetemjöl

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret.
  4. Häll över smöret i en bunke och blanda i strösocker, vaniljsocker, kakao och salt med en slickepott.
  5. Knäck i äggen, ett i taget och blanda väl.
  6. Tillsätt vetemjölet.
  7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-13 minuter. Låt svalna helt, gärna i kylskåpet över natten.
  8. Skär upp i portionsbitar.

Hallonpannacotta
1,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
75 g hallon
1,5 st gelatinblad

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp vispgrädde, strösocker, vaniljpulver och hallon.
  3. Mixa med en stavmixer.
  4. Sila över blandningen i en bunke så att den blir slät.
  5. Vänd ner gelatinbladen.
  6. Låt stå i kylskåpet i minst 2 timmar eller tills pannacottan stelnat.
  7. Vispa upp med en elvisp ett par minuter och spritsa på browniebitarna.

Lemon curd
1 sats, receptet hittar du här

Klicka ut lemon curd på brownien med hallonpannacotta.

Tips! Om du vill så smälter i mörk choklad, häller upp i en plastpåse och spritsar ut till fina dekorationer att toppa med.

5/5 (2 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *