Maränger,  Tårtor

Marängtårta med lemon curd och jordgubbsgrädde

Med dryga veckan kvar till midsommar vill jag passa på att tipsa om denna marängtårta med lemon curd och jordgubbsgrädde som är lätt och luftig, och magiskt god. En perfekt avslutning efter sill och potatis!

Marängtårta med lemon curd och jordgubbsgrädde

RECEPT: Marängtårta med lemon curd och jordgubbsgrädde

Marängbotten
2 st äggvitor
1,5 dl strösocker
1,5 dl Rice Krispies

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna tills ett vitt skum börjar bildas.
  3. Tillsätt strösocker, lite i taget i långsam takt. Vispa tills du har en tjock och blank marängsmet.
  4. Vänd ner Rice Krispies i marängsmeten och blanda väl.
  5. Klicka ut smeten i en rund cirkel på en bakplåtsklädd plåt.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 75 minuter. Låt svalna helt.

Lemoncurd
En sats, recept hittar du här.

Jordgubbsgrädde
2 dl vispgrädde
100 g färskost
1 dl florsocker
200 gram jordgubbar + några extra till dekoration

  1. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
  2. Vispa grädden lätt.
  3. Tillsätt färskost och sikta ner florsocker. Rör runt tills allt är väl blandat.
  4. Tillsätt jordgubbarna.
  5. Bre på ett lager lemon curd på marängbottnen och toppa med jordgubbsgrädden. Strö över några extra jordgubbar.
Marängtårta med lemon curd och jordgubbsgrädde

Hoppas att det ska smaka!

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *